• Bosonohá olympiáda

          • Pri príležitosti dňa detí sme v materskej škole zorganizovali bosonohú olympiádu. Deti zažili veľa nových zážitkov, tešili sa z pohybu a s nadšením sa zapájali do každej jednej pripravenej úlohy.

            Bez topánok, bez ponožky, budú zdravé všetky nôžky.

            Šťastné, silné, vnímavé, a ku svetu všímavé.

            Také budú moje nôžky, bez topánok, bez ponožky.

            K tomu ja sa hýbať chcem. Skákať, behať veru viem !

          • Nová jedáleň v MŠ

          • Vďaka firme Hanon sme cez projekt získali 1500 eur, ktoré boli použité na nákup nových stolov a stoličiek do jedálne MŠ. Ďakujeme týmto firme Hanon za spoluprácu pri modernizácii priestorov MŠ Trenčianska Teplá a za dôstojné stravovanie detí. Zvyšná suma bola platená z Občianskeho združenia rodičov pri MŠ Braneckého. Pôvodné stoly a stoličky mali vyše 30 rokov, a preto sa tešíme, že boli vymenené a nahradené novými.

          • Práca s hrnčiarskym kruhom

          • Deti z triedy Mravčeky si mohli vyskúšať prácu na naozajstnom hrnčiarskom kruhu. Pani lektorka Sláviková deti naučila z hliny vyrobiť pomocou elektrického hrnčiarskeho kruhu s pedálom vyrobiť keramické misky, ktoré si deti vyfarbili a farebne vyzdobili. Hotové výrobky smerovali do pece na vypálenie. Deti mali radosť z novej techniky, že si samé dokázali vyrobiť funkčnú misku.

          • Gazdovstvo Uhliská

          • Deti zo všetkých tried v MŠ sa zúčastnili výletu v Nemšovej-Trenčianskej Závade na gazdovstve Uhliská. Deti mali prednášku o zvieratách, mali možnosť ich nakŕmiť, pohladkať, zahrali sa na preliezačkach a vychutnali si obed v reštaurácií. Pre deti bol veľký zážitok aj cesta autobusom, niektoré sa v ňom viezli prvýkrát v živote. Od únavy zaspali v autobuse. Deti  sa naučili mnoho nových poznatkov a odchádzali s novými zážitkami.

          • Vypúšťanie motýľov

          • Z nenápadných húseničiek, ktoré sme pozorne sledovali, sa nám vykuklili nádherné motýliky babôčky bodliakovej. Deti so zatajeným dychom spoznávali vývoj motýľa, videli na vlastné oči, ako sa z húsenice vyliahol prenádherný motýľ.  Sledovanie celého priebehu premeny až po vypustenie motýľov do prírody bolo pre deti fascinujúce. :) 

          • Logická olympiáda

          • Dňa 12. 5. 2022 sa v MŠ Trenčianska Teplá a v elokovanom pracovisku Dobrá uskutočnila Logická olympiáda pre nadané deti. Zúčastnili sa jej predškoláci z tried Lienky, Motýliky a Kvietky.

            Logická olympiáda pre najmenších je určená deťom predškolského veku. Obsahom zápolenia je preverenie jednoduchých logických funkcií, tvorenia pojmov, dobrej pamäti, počítania a precvičovania jemnej motoriky detí predškolského veku. Teda všetko zručností, potrebných na úspešné zvládnutie vyučovacích predmetov počas povinnej školskej dochádzky.

            Predškoláci okúsili svet logiky, abstraktného myslenia, hľadania súvislostí a precvičovania jemnej motoriky. Sveta, kde sú iba víťazi a žiadni porazení. Hlavnou myšlienkou podujatia je zapojiť sa, skúsiť vyriešiť, rozmýšľať možno aj netradične a svoje riešenie – výsledok aj zdôvodniť. Riešenie logických úloh olympiády učí deti komunikovať a vyjadrovať svoj názor.

          • DEŇ MATIEK

          • Pri príležitosti Dňa matiek si deti z každej triedy pripravili krásny program pre svoje mamy. Deti sa už nevedeli dočkať, chceli svojim mamičkám predviesť všetko, čo si pre ne s pani učiteľkami dlhší čas pripravovali. Každé dieťa chcelo piesňou, tancom, básňou alebo dramatizáciou vyjadriť, ako veľmi ľúbi svoju mamu. Radosť aj dojatie bolo vidieť vo všetkých tvárach. V závere predstavení venovali deti mamám vyrobené darčeky.

            Mamka moja,

            mamka drahá,

            budem dobrý, sľubujem,

            pretože ťa veľmi ľúbim,

            srdiečko ti darujem.

          • "Ako horieť a nevyhorieť"

          • Dňa 3. 5. 2022 sa v materskej škole uskutočnilo aktualizačné vzdelávanie pre učiteľky MŠ na tému: „AKO HORIEŤ A NEVYHORIEŤ.“ Lektorkou vzdelávania bola Mgr. Renáta Taligová, ktorá prítomné pani učiteľky oboznámila s problematikou reziliencie, t.j. schopnosťou zvládať záťažové situácie.

            Pani učiteľky spoznali techniky zvládania emócií, naučili sa budovať stresovú toleranciu, zvládať stres a riešiť konflikty.

            “Jedného dňa ťa niekto zlomí tak veľmi, že sa staneš nezlomným.“ – Joker