• Zápis do MŠ

          • Podmienky prijatia na predprimárne vzdelávanie 

            Na predprimárne vzdelávanie do materskej školy sa prijíma dieťa od troch rokov, výnimočne možno prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú preň vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné podmienky, a ak má osvojené základné hygienické a sebaobslužné činnosti.   

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma dieťa, ktoré do 31. augusta dosiahne päť rokov veku a pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

            Zákonný zástupca dieťaťa spolu so žiadosťou predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami (ŠVVP), zákonný zástupca k žiadosti predloží:

            - potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast,

            - vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,

            - odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast  na prijatie dieťaťa do materskej školy.

            Zákonný zástupca dieťaťa so ŠVVP, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, môže kmeňovú materskú školu písomne požiadať o individuálne vzdelávanie dieťaťa, prílohou k žiadosti je písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Naša materská škola umožňuje aj individuálne vzdelávanie (domáce vzdelávanie, homeschooling) pre deti, ktoré majú povinné predprimárne vzdelávanie (6-ročné deti).

            ZÁPIS JE POVINNÝ pre všetky deti, ak Vám nevyhovuje termín, dohodnite si iný s pani riaditeľkou.

          • "Záchranár v škole"

          • Dňa 19. 4. 2023 našu škôlku navštívili záchranári z Emergency Support o.z. Trenčín s ich projektom "Záchranár v škole“. Deti mali možnosť nahliadnuť do sanitky a oboznámiť sa s tým, čo všetko záchranári potrebujú pri svojej práci. Deti poskytli prvú pomoc mackovi, hravou formou sa oboznámili s tým, ako sa používajú obväzy. Na záver záchranári potešili deti so sirénou a dostali za aktivitu Potvrdenie o účasti. Ďakujeme záchranárom z Emergency Support o.z., že zadarmo vzdelávajú detičky v celom trenčianskom kraji a robia osvetu.

          • Výlet do Antonstálu

          • Dňa 12. 4. 2023 sa predškoláci z triedy Včielky, Lienky a Kvietky zúčastnili environmentálneho programu "Lesná pedagogika" v poľovníckom kaštieli Antonstál pri Nemšovej. Deti boli po príchode rozdelené do 4 skupín, pričom každá skupina plnila jednotlivé stanovištia. Na prvom stanovišti deti skladali puzzle s lesnými zvieratkami a určovali, kde zvieratká žijú (na oblohe, v rieke, v lese... ). Na druhom stanovišti deti odtláčali pečiatky stôp zvierat a odtlačky listov stromov. Na treťom stanovišti si vyfarbovali lesné zvieratko z dreva a lepili ho na podstavec. Na štvrtom stanovišti deti spoznávali semená najznámejších druhov listnatých a ihličnatých drevín a lepili ich do pracovného listu. Po obede išli deti nakŕmiť zvieratká (diviaky, sliepky, kozy... ). Na záver mali deti pripravené pohybové súťaže aj so sladkou odmenou.

          • Veľkonočné tradície

          • Dňa 31. 3. 2023 deti z tried Včielky, Lienky a FS Teplanček vytvorili svojím vystúpením príjemnú atmosféru v požiarnej zbrojnici na podujatí Veľkonočné tradície. Materská škola poskytla na podujatie jarnú a veľkonočnú výzdobu. 

          • Ako jabĺčko cestovalo

          • Dňa 28. 3. 2023 sa deti z našej MŠ zúčastnili prednášky „Ako jabĺčko cestovalo“. Počas prednášky deti spoznali celý proces, ktorým musí prejsť jablko, aby sa dostalo až na stôl. Prednášku nám poskytla firma Plantex, ktorá dodáva našej škôlke ovocie. Na záver deti dostali ako darček jabĺčko a omaľovánku.

          • Súťaž o najkrajšiu jahodu

          • Deti z triedy Motýliky a el. pracoviska Dobrá sa zapojili do súťaže O NAJKRAJŠIU JAHODU. Súťaž organizuje firma Plantex v rámci sprievodných opatrení Školského programu s finančnou podporou EÚ a MPaRV SR.