• Strašidlá na hrade- bábkové divadlo Marcello

          • Vo štvrtok 21. 3. 2024 našu materskú školu navštívilo bábkové divadlo Marcello so svojím predstavením "Strašidlá na hrade". Predstavením deti previedol dráčik Vendelín. K princeznej do hradu sa nasťahoval pirát prezlečený za strašidlo. No v hrade chcel bývať sám, a tak potreboval vystrašiť princeznú a vyhnať ju z hradu. Princeznej však pomohol odvážny gašparko a spolu s deťmi zachránili princeznin hrad. Deti sa s nadšením zapájali do celého predstavenia a na záver ho odmenili veľkým potleskom.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 4. až 15.marca sa naši predškoláci zúčastnili plaveckého výcviku v Trenčíne, pod záštitou súkromnej plaveckej školy RoSa. Deti sa naučili správne dýchať pod vodou, potápať, v splývať pomocou dosky, udržať sa na vode. Najviac im robilo radosť šantenie vo vode a samotná cesta autobusom. Celé dva týždne sme si užili, za čo plaveckej škole ďakujeme. Taktiež ďakujeme za bezpečnú prepravu spoločnosti BIS BUS.

          • Zápis do MŠ na školský rok 2024/2025

          • Podmienky prijímania detí na predprimárne

             vzdelávanie pre školský rok 2024/2025

             

            Zápis detí do materskej školy na školský rok 2024/2025 bude v dňoch od 01. 05. 2024 do 17. 05. 2024.

             

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy upravuje § 59  zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“)    a vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole v znení neskorších predpisov.

            Na predprimárne vzdelávanie do materskej školy sa prijíma dieťa od troch rokov, výnimočne možno prijať    aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú preň vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné podmienky, a ak má dieťa osvojené základné hygienické a seba obslužné návyky.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma dieťa, ktoré do 31. augusta 2024 dosiahne päť rokov veku, a pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné. Od školského roku 2024/2025 vzniká právny nárok na prijatie do materskej školy pre dieťa vo veku 4 rokov.

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy je limitované kapacitnými možnosťami materskej školy.

            Zákonný zástupca dieťaťa spolu so žiadosťou predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj  o povinnom očkovaní dieťaťa a písomné vyhlásenie o zasielaní písomnosti.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami (ŠVVP), zákonný zástupca k žiadosti predloží:

            - potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast,

            - vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,

            - odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast  na prijatie dieťaťa do materskej školy.

            Zákonný zástupca dieťaťa so ŠVVP, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,  môže kmeňovú materskú školu písomne požiadať o individuálne vzdelávanie dieťaťa, prílohou k žiadosti je písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast.

          • Karneval

          • Dňa 1. 2. 2024 sme si v požiarnej zbrojnici užili vytúžený karneval. Deti nás opäť prekvapili svojimi maskami a spoločne sme sa preniesli do sveta superhrdinov, rozprávok, zábavy a tanca. O hudobný program sa postaral Ujo Viktor, ktorý nám spestril karneval svojimi pesničkami. Každé dieťa malo krásnu masku, preto si zaslúžili odmenu všetky deti.  Rodičia aj deti sa mohli občerstviť kávou, čajom a sladkým donutom.  Ďakujeme fotografovi Michalovi Krupovi za profesionálne fotky.

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom, že prevádzka Materskej školy, J. Braneckého 129/13, Trenčianska Teplá bude od 27. 12. 2023 (vrátane) do 5. 1. 2024 (vrátane) z dôvodu nízkeho počtu prihlásených detí prerušená. Prevádzka bude obnovená 8. 1. 2024. 

            Prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov.

          • Oznam pre rodičov

          • Milí rodičia, od 8.januára 2024 bude fungovať odhlasovanie a prihlasovanie stravy (desiata, obed, olovrant) cez EduPage, za čo ďakujeme vedúcemu školskej jedálne ZŠ, nakoľko nám prístup umožnil skôr.

            MŠ Dobrá bude fungovať ako doteraz, čiže strava v MŠ Dobrá. V prípade, že deti a učitelia z MŠ Dobrá, budú cez prázdniny prihlásené v MŠ Trenčianska Teplá, taktiež bude strava fungovať cez EduPage, nakoľko si Vás vedúci dokáže do systému potiahnuť.

            Od 1. januára 2024 budú oznamy, ospravedlnenia, fotografie fungovať už len cez EduPage. Pani učiteľky od 1.januára 2024 odchádzajú z Messenger / email skupín a je na Vás, či si skupiny ako rodičia ponecháte alebo skupinu opustíte.

            Prosíme Vás, aby ste nám akékoľvek zmeny nahlásili (zmena priezviska, adresa, nefunkčnosť EduPage stránky). Zároveň Vás prosíme, aby ste "úradovali" v pracovných dňoch a časoch (od Po- Pia, 6:00-16:00), tým sa budeme vzájomne rešpektovať a vážiť si "Náš i Váš" súkromný čas.

            Ďakujeme za trpezlivosť pri zdokonaľovaní EduPage stránky. V prípade akýchkoľvek otázok alebo pomoci poproste pani učiteľky na triede. V prílohe posielame informácie o odhlasovaní stravy, ktoré Vám vedúci šk.jedálne dal na začiatku školského roka.

            Ďakujeme

          • Vianočná hviezdička

          • Materské školy mikroregioónu Teplička každoročne usporiadajú v predvianočnom období súťaž pod názvom Vianočná hviezdička. Tento rok súťaž s vianočnou tematikou pripravovala dňa 8. 12. 2023 Materská škola Trenčianske Teplice. Vystupovali tu deti z MŠ Trenčianska Teplá, MŠ Dolná Poruba, MŠ Trenčianske Teplice a MŠ Omšenie. 

            Všetky spevácke výkony detí boli odmenené krásnymi darčekmi a občerstvením. 

            Ďakujeme deťom a aj pani učiteľkám za krásnu reprezentáciu našej materskej školy.

          • DIVADLO RYTIER GASTON

          • lfghDňa 9. 11. 2023 našu materskú školu navštívilo DIVADLO RYTIER GASTON so svojím predstavením - Príbeh jedného rytiera. Počas predstavenia sa deti preniesli do dávnych čias,  ukázali si ako sa žilo na hrade aj v podhradí, zatancovali si, naučili sa ako sa mohol chlapec stať rytierom a dievča hradnou paňou. V príbehu hrad napadol zlý Alfonz, no deti pomohli celý hrad.

          • Deň materských škôl

          • Dňa 8.11.2023 sme si pripomenuli významný deň, a to Deň materských škôl, ktorý sa oslavuje 4. Novembra. 411. 1829 vznikla a bola založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska, preto sa tento deň stal významným medzníkom v dejinách predškolskej pedagogiky. Naša materská škola podporila myšlienku Dňa materských škôl a zapojila sa do týchto osláv jesennou slávnosťou a lampiónovým sprievodom.

            Program začal na školskom ihrisku, ktoré sme vyzdobili krásnymi jesennými prácami detí. Všetky deti boli za svoje jesenné dekorácie odmenené. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí sa zapojili svojou účasťou, výzdobou aj občerstvením. Na záver sme vytvorili spoločný lampiónový sprievod po obci a oslavu sme ukončili na obecnom trhovisku, kde zaznela hymna Materských škôl a vypustili sme lampióny šťastia.

            Veľká vďaka patrí kultúrnej komisii, na čele s Andrejom Dobiašom, ktorý ako zástupca za hasičský zbor Trenčianska Teplá sprevádzal lampiónový sprievod, vďaka patrí aj obci Trenčianska Teplá v zastúpení Simony Bežákovej a Michalovi Krupovi, ktorý bol ochotný našu akciu nafotiť.

          • Jesenné tvorivé dielničky a Halloween v el. pracovisku Dobrá

          • V mesiaci október v MŠ Dobrá boli pre deti s rodičmi pripravené jesenné tvorivé dielničky. Deti spolu s rodičmi vyrobili krásne jesenné dekorácie. Pre deti bola pripravená aj halloweenska párty, počas ktorej sa deti vytancovali, zahrali sa rôzne hry a súťaže a na záver si zatancovali metlový tanec.