• Nová jedáleň v MŠ

          • Vďaka firme Hanon sme cez projekt získali 1500 eur, ktoré boli použité na nákup nových stolov a stoličiek do jedálne MŠ. Ďakujeme týmto firme Hanon za spoluprácu pri modernizácii priestorov MŠ Trenčianska Teplá a za dôstojné stravovanie detí. Zvyšná suma bola platená z Občianskeho združenia rodičov pri MŠ Braneckého. Pôvodné stoly a stoličky mali vyše 30 rokov, a preto sa tešíme, že boli vymenené a nahradené novými.

          • Práca s hrnčiarskym kruhom

          • Deti z triedy Mravčeky si mohli vyskúšať prácu na naozajstnom hrnčiarskom kruhu. Pani lektorka Sláviková deti naučila z hliny vyrobiť pomocou elektrického hrnčiarskeho kruhu s pedálom vyrobiť keramické misky, ktoré si deti vyfarbili a farebne vyzdobili. Hotové výrobky smerovali do pece na vypálenie. Deti mali radosť z novej techniky, že si samé dokázali vyrobiť funkčnú misku.

          • Gazdovstvo Uhliská

          • Deti zo všetkých tried v MŠ sa zúčastnili výletu v Nemšovej-Trenčianskej Závade na gazdovstve Uhliská. Deti mali prednášku o zvieratách, mali možnosť ich nakŕmiť, pohladkať, zahrali sa na preliezačkach a vychutnali si obed v reštaurácií. Pre deti bol veľký zážitok aj cesta autobusom, niektoré sa v ňom viezli prvýkrát v živote. Od únavy zaspali v autobuse. Deti  sa naučili mnoho nových poznatkov a odchádzali s novými zážitkami.

          • Vypúšťanie motýľov

          • Z nenápadných húseničiek, ktoré sme pozorne sledovali, sa nám vykuklili nádherné motýliky babôčky bodliakovej. Deti so zatajeným dychom spoznávali vývoj motýľa, videli na vlastné oči, ako sa z húsenice vyliahol prenádherný motýľ.  Sledovanie celého priebehu premeny až po vypustenie motýľov do prírody bolo pre deti fascinujúce. :) 

          • Logická olympiáda

          • Dňa 12. 5. 2022 sa v MŠ Trenčianska Teplá a v elokovanom pracovisku Dobrá uskutočnila Logická olympiáda pre nadané deti. Zúčastnili sa jej predškoláci z tried Lienky, Motýliky a Kvietky.

            Logická olympiáda pre najmenších je určená deťom predškolského veku. Obsahom zápolenia je preverenie jednoduchých logických funkcií, tvorenia pojmov, dobrej pamäti, počítania a precvičovania jemnej motoriky detí predškolského veku. Teda všetko zručností, potrebných na úspešné zvládnutie vyučovacích predmetov počas povinnej školskej dochádzky.

            Predškoláci okúsili svet logiky, abstraktného myslenia, hľadania súvislostí a precvičovania jemnej motoriky. Sveta, kde sú iba víťazi a žiadni porazení. Hlavnou myšlienkou podujatia je zapojiť sa, skúsiť vyriešiť, rozmýšľať možno aj netradične a svoje riešenie – výsledok aj zdôvodniť. Riešenie logických úloh olympiády učí deti komunikovať a vyjadrovať svoj názor.

          • DEŇ MATIEK

          • Pri príležitosti Dňa matiek si deti z každej triedy pripravili krásny program pre svoje mamy. Deti sa už nevedeli dočkať, chceli svojim mamičkám predviesť všetko, čo si pre ne s pani učiteľkami dlhší čas pripravovali. Každé dieťa chcelo piesňou, tancom, básňou alebo dramatizáciou vyjadriť, ako veľmi ľúbi svoju mamu. Radosť aj dojatie bolo vidieť vo všetkých tvárach. V závere predstavení venovali deti mamám vyrobené darčeky.

            Mamka moja,

            mamka drahá,

            budem dobrý, sľubujem,

            pretože ťa veľmi ľúbim,

            srdiečko ti darujem.

          • "Ako horieť a nevyhorieť"

          • Dňa 3. 5. 2022 sa v materskej škole uskutočnilo aktualizačné vzdelávanie pre učiteľky MŠ na tému: „AKO HORIEŤ A NEVYHORIEŤ.“ Lektorkou vzdelávania bola Mgr. Renáta Taligová, ktorá prítomné pani učiteľky oboznámila s problematikou reziliencie, t.j. schopnosťou zvládať záťažové situácie.

            Pani učiteľky spoznali techniky zvládania emócií, naučili sa budovať stresovú toleranciu, zvládať stres a riešiť konflikty.

            “Jedného dňa ťa niekto zlomí tak veľmi, že sa staneš nezlomným.“ – Joker

          • Pozor, deti! Červená !

          • Počas apríla sa deti z tried Slniečka a Včielky boli v rámci týždennej témy "Pozor, deti! Červená!" kolobežkovať a bicyklovať na dopravnom ihrisku. Popri radosti z pohybu sa učili ohľaduplnosti k druhým, bezpečnosti na ceste a aj zopár dopravných predpisov a značiek. Na záver si všetky deti zasúťažili. Deti sa veľa nového naučili a zažili deň plný zábavy.

          • Morena v elokovanom pracovisku Dobrá

          • Deti v elokovanom pracovisku Dobrá sa rozlúčili so studenou zimou hodením Moreny do vody. Pripravili si pásmo piesní a tancov, ktoré sa spievajú pri vynášaní Moreny, kreslili Morenu, spoznali folklórne tradície spojené s príchodom jari.

          • "Poďte s nami do rozprávky"

          • V mesiaci marec v našej škôlke prebiehala čitateľská súťaž "Poďte s nami do rozprávky". Úlohou rodičov s deťmi bolo prečítať ľubovoľnú rozprávkovú knižku a následne vyrobiť knižku, leporelo alebo divadielko na základe prečítanej rozprávky. Zo všetkých tried sa zapojilo veľa detí, ktoré vyrobili nádherné práce. Bolo veľmi ťažké vybrať v každej triede  ten najkrajší výrobok, pretože bolo vidieť na všetkých prácach snaha a tvorivosť. Deti, ktoré sa zapojili do súťaže boli odmenené diplomom a sladkou odmenou, výhercovia s najkrajšími prácami boli odmenení aj rozprávkovou knižkou. Detské práce boli umiestnené na výstavke vo vestibule materskej školy. 

            Ďakujeme každému za účasť. :)

          • Marec mesiac kníh- Návšteva obecnej knižnice

          • V mesiaci marec deti z tried Lienky a Motýliky navštívili obecnú knižnicu v Trenčianskej Teplej. Práve tento mesiac je známy ako mesiac KNIHY. 

            Naše deti majú ku knižkám veľmi blízko každý deň, a preto sme sa rozhodli navštíviť aj obecnú knižnicu, kde nás privítali pracovníci knižnice. Zoznámili deti s priestormi knižnice, s ukladaním a požičiavaním knižiek, v detskom oddelení si deti mohli vybrať a listovať v rozprávkových knihách, encyklopédiách, vyjadrovali svoje pocity z čítania a s nadšením sa pýtali na všetko čo ich zaujímalo.  Deti odchádzali spokojné, plné nových zážitkov a ako darček dostali sladkú odmenu a omalovánky. 

          • EKO- DIVADIELKO MALÝ PRINC

          • Pondelok 28. 3. 2022 sme začali veselo s divadielkom, ktoré bolo  inšpirované  príbehom od Antoine de Saint-Exupéryho. Malý princ nás oboznámil so separovaním a recyklovaním odpadu. Divadielko bolo oživené veselými piesňami s témou recyklovania a na záver si deti vyskúšali, či dokážu odpad správne triediť, za čo dostali od Malého princa diplom.

          • Plavecký kurz

          • Od 15. 3. 2022 do 25. 3. 2022 sa naši predškoláci zúčastnili plaveckého kurzu na krytej plavárni v Trenčíne.

            Prostredníctvom hier vo vode si osvojili základné plavecké zručnosti - skok do vody, vznášanie, splývanie, ponáranie, orientáciu pod vodou, správne dýchanie.

            Deti si z plaveckého kurzu odniesli nielen veľa pekných zážitkov, ale aj pozitívny vzťah k pohybu. Ako odmenu dostali všetky deti MOKRÉ VYSVEDČENIE. Ďakujeme profesionálnym inštruktorom z plaveckého klubu Rosa v Trenčíne za perfektný prístup k deťom. :) 

          • OCEANÁRIUM

          • Dňa 28.2.2022 našu materskú školu navštívilo mobilné oceanárium, ktoré zobralo deti na mimoriadnu cestu do najvzdialenejších a najkrajších kútov oceánu. Deti sa ponorili do sveta zvierat, ktoré im v podmorskom svete odhalili  vedomosti o oceáne. Pre deti to bol ohromujúci zážitok, s nadšením všetko pozorovali a odniesli si  veľa nových zážitkov. :)

          • Karneval v MŠ

          • Dňa 22. 2. 2022 k nám do MŠ zavítal vzácny hosť - šašo Lupy. Bola veľká zábava. plno smiechu, tanca a radosti. Deti prišli v prekrásnych karnevalových maskách. Každé dieťa dostalo diplom za krásnu fašiangovú masku, hračku ako darček a sladkú odmenu.

          • Vesmír očami detí 2022

          • Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskami vyhlásili XXXVII. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže VESMÍR OČAMI DETÍ. Naša materská škola sa zapojila a poslala nádherné výtvarné práce z tried Mravčeky, Lienky, Motýliky a Kvietky. Zasadnutie poroty celoslovenského kola sa bude konať v prvej polovici mája 2022. Výstava víťazných prác celoslovenského kola bude inštalovaná v priestoroch Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove a potom podľa požiadaviek v astronomických a kultúrnych zariadeniach na Slovensku. Virtuálna výstava víťazných prác bude zverejnená na stránke www.suh.sk.

          • Nový nábytok v elokovanom pracovisku Dobrá

          • Do elokovaného pracoviska Dobrá bol zakúpený nový nábytok z peňazí Občianskeho združenia rodičov pri MŠ Dobrá a z rozpočtu MŠ. Tešíme sa, že majú všetky triedy vynovený, moderný a funkčný nábytok.

          • Výtvarná súťaž "Mesto, ktoré by som rád navštívil"

          • Do výtvarnej súťaže na tému: "Mesto, ktoré by som rád navštívil" sa zapojila aj naša materská škola a to úspešne deti z tried Lienky (Emma Štefanková), Motýliky (Michaela Slabá) a Kvietky (Nataša Čierna) . Výherné detské kresby boli  použité vo firemnom kalendári 2022 firmy CEMMAC. Gratulujeme všetkým víťazom a firme CEMMAC ďakujeme za krásne odmeny pre víťazov a darčeky do škôlky vo forme knižky, kalendárov, pier a rôznych výtvarných pomôcok.

          • Projekt "Múdre hranie 2"

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR sa rozhodlo z ušetrených finančných prostriedkov podporiť časť materských škôl, ktoré neboli úspešné v projekte „Múdre hranie“ vo februári 2021. Do zoznamu úspešných žiadateľov o poskytnutie finančných prostriedkov na podporu zlepšenia vybavenia materských škôl detskými knihami a didaktickými pomôckami v rámci rozvojového projektu „Múdre hranie 2“ sa dostalo aj naše elokované pracovisko Dobrá, kde sa zakúpili didaktické pomôcky a knihy vo výške 499 eur.Tešíme sa, že Ministerstvo školstva vybralo a podporilo naše elokované pracovisko Dobrá.