• Divadielko - Kráľ Drozdia brada

          • Dňa 27. 4. 2023 do našej materskej školy zavítalo divadlo BABADLO so svojím predstavením Kráľ Drozdia brada. Predstavenie nabádalo deti zapojiť sa do akcií odohrávajúcich sa na javisku a vťahovalo ich do deja. Deti boli nenásilnou formou motivované k spolupráci s hercom a zúčastňovali sa na rozhodovaní v dejovej línii rozprávky. Predstavenie deti odmenili veľkým potleskom. 

          • "Záchranár v škole"

          • Dňa 19. 4. 2023 našu škôlku navštívili záchranári z Emergency Support o.z. Trenčín s ich projektom "Záchranár v škole“. Deti mali možnosť nahliadnuť do sanitky a oboznámiť sa s tým, čo všetko záchranári potrebujú pri svojej práci. Deti poskytli prvú pomoc mackovi, hravou formou sa oboznámili s tým, ako sa používajú obväzy. Na záver záchranári potešili deti so sirénou a dostali za aktivitu Potvrdenie o účasti. Ďakujeme záchranárom z Emergency Support o.z., že zadarmo vzdelávajú detičky v celom trenčianskom kraji a robia osvetu.

          • Výlet do Antonstálu

          • Dňa 12. 4. 2023 sa predškoláci z triedy Včielky, Lienky a Kvietky zúčastnili environmentálneho programu "Lesná pedagogika" v poľovníckom kaštieli Antonstál pri Nemšovej. Deti boli po príchode rozdelené do 4 skupín, pričom každá skupina plnila jednotlivé stanovištia. Na prvom stanovišti deti skladali puzzle s lesnými zvieratkami a určovali, kde zvieratká žijú (na oblohe, v rieke, v lese... ). Na druhom stanovišti deti odtláčali pečiatky stôp zvierat a odtlačky listov stromov. Na treťom stanovišti si vyfarbovali lesné zvieratko z dreva a lepili ho na podstavec. Na štvrtom stanovišti deti spoznávali semená najznámejších druhov listnatých a ihličnatých drevín a lepili ich do pracovného listu. Po obede išli deti nakŕmiť zvieratká (diviaky, sliepky, kozy... ). Na záver mali deti pripravené pohybové súťaže aj so sladkou odmenou.

          • Veľkonočné tradície

          • Dňa 31. 3. 2023 deti z tried Včielky, Lienky a FS Teplanček vytvorili svojím vystúpením príjemnú atmosféru v požiarnej zbrojnici na podujatí Veľkonočné tradície. Materská škola poskytla na podujatie jarnú a veľkonočnú výzdobu. 

          • Ako jabĺčko cestovalo

          • Dňa 28. 3. 2023 sa deti z našej MŠ zúčastnili prednášky „Ako jabĺčko cestovalo“. Počas prednášky deti spoznali celý proces, ktorým musí prejsť jablko, aby sa dostalo až na stôl. Prednášku nám poskytla firma Plantex, ktorá dodáva našej škôlke ovocie. Na záver deti dostali ako darček jabĺčko a omaľovánku.

          • Súťaž o najkrajšiu jahodu

          • Deti z triedy Motýliky a el. pracoviska Dobrá sa zapojili do súťaže O NAJKRAJŠIU JAHODU. Súťaž organizuje firma Plantex v rámci sprievodných opatrení Školského programu s finančnou podporou EÚ a MPaRV SR.

          • Hudobné vystúpenie o vesmíre

          • Dňa 24. 3. 2023 sa v našej MŠ uskutočnilo hudobné vystúpenie na tému vesmír. Deti sa dozvedeli, čo je vesmír, aké máme planéty a čo všetko sa nachádza vo vesmíre. Pomocou piesní, hádaniek, obrázkov a hovoreného slova sa naučili nové zaujímavosti o vesmíre a našej planéte. Deti sa aktívne zapájali a užili si celé vystúpenie. 

          • Vystúpenie predškolákov

          • Dňa 11. 3. 2023 sa uskutočnila v hasičskej zbrojnici výročná členská schôdza ZO SZTP (Slovenský zväz telesne postihnutých) Trenčianska Teplá s pani predsedníčkou Mgr. Zuzanou Janišovou za účasti pána starostu Ing. Milana Bereca a regionálneho centra SZTP TN. Deti z tried Včielky, Lienky a FS Teplanček si pripravili pre hostí krátke jarné pásmo.

          • Oznam pre rodičov budúcich škôlkarov

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že koncom apríla budú na webe MŠ zverejnené žiadosti o prijatie dieťaťa do MŠ, ktoré sa budú odosielať až v máji.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Prednáška pre rodičov

          • Dňa 16. 3. 2023 k nám do MŠ zavítala až z Banskej Štiavnice pani psychologička a pedagogička Mgr. Renátka Taligova, ktorá mala pre rodičov prichystanú prednášku s témou: ,,Ako pripraviť dieťa na svet". Hlavnou myšlienkou celej prednášky bolo, že v súčasnej dobe a hlavne v budúcnosti nebude záležať ani tak od výšky IQ nášho dieťaťa, ale predovšetkým od výšky EQ (emocionálnej inteligencie), RQ (rezilienčnej inteligencie - odolnosti) a AQ (adaptačnej inteligencie - schopnosti prispôsobiť sa). Netreba, aby sme všetky problémy riešili za deti, lebo sa ich nenaučia riešiť samé. Nemôžeme z domova dôchodcov ísť do práce svojho dieťaťa a riešiť tam jeho problémy s kolegom alebo so šéfom. Preto by sme už od detstva mali deti nechať, aby si problémy napríklad so spolužiakom riešilo samé. Je dôležité vyriešiť si vlastné traumy z detstva, aby sme ich neprenášali na deti. Prednáška bola veľmi podnetná, rodičia prejavili záujem o ďalšiu prednášku s pani psychologickou, z čoho máme veľkú radosť. Veríme, že každý si niečo z prednášky do svojho života odniesol.

            ​​​​​​​Ďakujeme všetkým rodičom za účasť. 

          • Marec mesiac kníh- Návšteva obecnej knižnice

          • Dňa 15. 3. 2023 deti z tried Včielky a Lienky navštívili obecnú knižnicu v Trenčianskej Teplej. Práve marec je známy ako mesiac KNIHY. Pracovníčka knižnice deťom urobila krátku besedu o knihách, zoznámila ich s priestormi knižnice, s ukladaním a požičiavaním knižiek. S nadšením sa deti pýtali na všetko, čo ich zaujímalo. Deti si tiež pozreli, aké knihy sa v knižnici nachádzajú. Veríme, že týmto spôsobom si deti vytvoria pozitívny vzťah ku knihám, ktorý im vydrží až do dospelosti.

            Deti odchádzali spokojné a obohatené o nové zážitky.

          • Výtvarná súťaž - Vesmír očami detí

          • Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskami vyhlásili XXXVIII. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže VESMÍR OČAMI DETÍ. Naša materská škola sa zapojila a poslala nádherné výtvarné práce. Zasadnutie poroty celoslovenského kola sa bude konať v prvej polovici mája 2023. Výstava víťazných prác celoslovenského kola bude inštalovaná v priestoroch Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove a potom podľa požiadaviek v astronomických a kultúrnych zariadeniach na Slovensku. Virtuálna výstava víťazných prác bude zverejnená na stránke www.suh.sk.

          • Rozprávkové tajomstvo

          • V mesiaci marec v našej škôlke prebiehala čitateľská súťaž "Rozprávkové tajomstvo". Úlohou rodičov s deťmi bolo prečítať ľubovoľnú rozprávkovú knižku a  následne nakresliť obrázok, podľa ktorého ostatné deti uhádnu, akú knižku ste čítali. Zo všetkých tried sa zapojilo veľa detí, ktoré vyrobili nádherné práce. Deti, ktoré sa zapojili do súťaže boli odmenené sladkou odmenou. Detské práce boli umiestnené na výstavke vo vestibule materskej školy. 

            Ďakujeme každému za účasť. :)

          • Prednáška pre rodičov

          • Prednáška je otvorená aj pre verejnosť, môžu prísť aj mamičky a oteckovia detí, ktoré nastúpia v septembri do škôlky ako 2-3 ročné. Prednáška bude zameraná aj na to, čo má dieťa zvládnuť pred vstupom do MŠ a čo má dieťa zvládnuť pred vstupom do ZŠ. POZOR zmena času! Prednáška bude už o 15:00.

          • Korčuliarsky kurz

          • Od 6. 3. 2023  do 10. 3. 2023 sa predškoláci zúčastnili korčuliarskeho kurzu na Zimnom štadióne v Dubnici nad Váhom.

            Deti sa učili najskôr ako správne padať, aby si neublížili, ako sa zdvíhať z ľadu, cupkať po ľade, bežať, odrážať sa jednou nohou, postupne oboma nohami. Každý tréning prebiehal hravou formou. Deti si s úsmevom a radosťou užívali každý jeden deň s profesionálnymi trénermi, ktorých si veľmi obľúbili. Tréneri mali pre deti prichystané zaujímavé hry a prekážkové dráhy. Ako odmenu dostali diplom a sladkú odmenu. Deti si odnášajú veľa nových zážitkov a skúseností. 

            Trénerom ďakujeme za perfektný prístup k deťom a dobre zorganizovaný program na každý deň. :)

          • Návšteva knižnice v Dobrej

          • Dňa 8. 3. 2023 sme pri príležitosti Mesiaca kníh navštívili našu Obecnú knižnicu v Dobrej. Pani knihovníčka deti oboznámila s priestormi knižnice, vysvetlila čo je jej náplňou, ako vzniká kniha, kto je spisovateľ a ilustrátor, ako sa správame ku knihám a podobne.

            Na záver si deti popozerali rozprávkové knižky, ktoré sú k dispozícii v knižnici.