• Karneval

          • Dňa 8. 2. 2023 sa v požiarnej zbrojnici uskutočnil dlhoočakávaný karneval, počas ktorého vystúpila detská skupina Paci - Pac. Deti a aj niektorí rodičia prišli v originálnych maskách, niektoré deti si ich vyrobili doma s pomocou rodičov. Pri tombole mohli deti vďaka štedrosti sponzorov a rodičov vyhrať až 64 cien. Odmenili sme najkrajšie ženské a mužské dospelácke masky. Každé dieťa malo nádhernú originálnu masku, preto boli odmenené všetky deti. Občerstviť sa mohli čajom, kávou, horúcou čokoládou, šiškami a moravskými koláčmi. Predalo sa všetkých 700 tombolových lístkov, čiže MŠ získala 350 eur a 238 eur sme zarobili na predaji šišiek, kávy a koláčov. Ďakujeme fotografovi Michalovi Krupovi za profesionálne fotky. Veríme, že deti budú ešte dlho spomínať na nezabudnuteľnú atmosféru.

          • Zdravé oči už v škôlke

          • Dňa 24. 1. 2023 sme sa zapojili do projektu “Zdravé oči už v škôlke”, ktorý realizuje Únia nevidiacich a slabozrakých bezplatne vďaka  podpore o.z. BILLA ľuďomDeti absolvovali bezbolestné a bezdotykové meranie zraku pomocou binokulárneho autorefraktometra Plusoptix. Tento prístroj dokáže s vysokou mierou spoľahlivosti odhaliť existujúce alebo začínajúce vývinové poruchy zraku, ako napríklad astigmatizmus, tupozrakosť či škuľavosť. Ďakujeme za profesionálny prístup k deťom. 

          • Víťazstvo vo výtvarnej súťaži: Príroda, životné prostredie a deti

          • Dňa 20. 1. 2023 sme sa zúčastnili vernisáže spojenej s udeľovaním cien v priestoroch ZUŠ Pádivého Trenčín. Saška Fabová z triedy Včielky získala cenu v 1. Kategórii - materské školy za obrázok Vianoce v lese. Ocenené práce si môžete pozrieť do 31. 1. 2023 v priestoroch ZUŠ Karola Pádivého v Trenčíne a počas februára môžete výkresy obdivovať aj v galérii za oknami od Hviezdoslavovej ulice (v Okruhovom dome armády - ODA). Fotografie z vernisáže sú na webe tnos.sk a na FB skupine Za kultúrou s TNOS. Saška vyhrala knihu Hry s umením - výtvarné umenie trenčianskeho regiónu, vzdelávaciu hru Hodiny, lietajúci tanier, pastelky, voskovky, jojo, sladkú odmenu a diplom v 1. Kategórii za cenu v 34. Ročníku regionálnej výtvarnej súťaže Príroda, životné prostredie a deti. Ďakujeme Saške, že úspešne reprezentuje našu materskú školu.  

          • Prekvapenie pod vianočným stromčekom

          • Po príchode do MŠ po vianočných prázdninách sa deťom rozžiarili očká. Ježiško nechal v každej triede pod stromčekom pre deti prekvapenie. Z darčekov mali veľkú radosť a hneď sa pustili do rozbaľovania.

            Do každej triedy boli nakúpené darčeky v hodnote 100€ z triedneho fondu.

          • Didaktické pexeso

          • Náučný chodník na ihrisku našej MŠ sme vynovili o nové didaktické pexeso, prostredníctvom ktorého si deti počas hry upevňujú a obohacujú svoje vedomosti o zvieratách, ovocí, zelenine, ročných obdobiach a farbách. Pexeso sa dá prispôsobiť vekovým kategóriám detí.

          • Vianočné trhy v Dobrej

          • Dňa 17. 12. 2022 vystupovali deti z triedy Slniečka na vianočných trhoch v Dobrej. Svojimi vianočnými básničkami, pesničkami a tancom vyčarovali úsmev všetkým prítomným. Našu materskú školu sme na trhoch reprezentovali aj stánkom s vlastnými výrobkami.

          • VIANOČNÝ REMESELNÝ JARMOK

          • Dňa 15. 12. 2022 sa v priestoroch našej materskej školy uskutočnil VIANOČNÝ REMESELNÝ JARMOK. V každej triede boli pripravené stanoviská s rôznymi remeslami: košikárstvo, krajčírstvo, medovnikárstvo, čipkárstvo, vypaľovanie do dreva, výroba mydiel a olejov, včelárstvo, výroba vianočných oblátok, hrnčiarstvo a drotárstvo. Srdečne ďakujeme všetkým remeselníkom za účasť na našom jarmoku. Celou škôlkou sa niesla vianočná nálada aj vďaka vianočným koledám, ktoré nám hrala kapela Bosoráci. Pre všetkých bolo pripravené aj občerstvenie (vianočný punč, káva, čaj, horúca čokoláda). Do jarmoku sa zapojila aj škôlka so stánkom s vlastnými výrobkami. 
            Tešíme sa, že sme takto spoločne mohli stráviť predvianočný čas.

          • Mikulášsky večierok pre členov ZŤP

          • Dňa 10. 12. 2022 potešili deti z triedy Slniečka a folklórny súbor Teplanček svojím vianočným programom členov ZŤP pri príležitosti Mikulášskeho večierka v požiarnej zbrojnici. 

          • Plavecký kurz

          • Od 6. 12. 2022 do 9. 12. 2022 sa predškoláci zúčastnili plaveckého kurzu na Mestskej krytej plavárni v Trenčíne.

            Prostredníctvom rôznych hier vo vode si začali deti osvojovať základné plavecké zručnosti - skok do vody, vznášanie, splývanie, ponáranie, orientáciu pod vodou, správne dýchanie.

            Vzhľadom na vysokú chorobnosť detí bol plavecký kurz pozastavený, pokračovať bude v januári. Ďakujeme profesionálnym inštruktorom z plaveckého klubu Rosa v Trenčíne za perfektný prístup k deťom.

          • Vianočná pošta pre seniorov

          • Deti z triedy mravčeky sa zapojili do výroby vianočných pohľadníc pre konkrétnych starkých v domove dôchodcov. Veríme, že im urobia pohľadnice od detí radosť.

          • Spevácka súťaž v Dolnej Porube

          • Dňa 7. 12. 2022 sa zapojila naša MŠ do speváckej súťaže ,,Vianočná hviezdička", ktorá sa uskutočnila v MŠ v Dolnej Porube. Vystupovali tu deti z MŠ Trenčianska Teplá, MŠ Dolná Poruba, MŠ Trenčianske Teplice a MŠ Omšenie. Z našej škôlky sme vybrali tieto deti:

            Isabelka Orlovská z triedy Slniečka,

            Eliška Žovincová z triedy Slniečka

            a Paulínka Zajíčková z triedy Mravčeky.

            Na klavíri ich doprevádzala pani učiteľka Natálka Masaryková.

            Každý účastník vyhral diplom a sladkú odmenu. Na záver bolo občerstvenie: čaj, káva a sladká šiška, obložené chlebíky. Na ďalší rok nás táto krásna akcia čaká v našej škôlke, kde pozveme všetky okolité škôlky, aby nám zaspievali a zarecitovali. Už teraz sa tešíme.

            Ďakujeme dievčatám za reprezentáciu našej materskej školy.

          • Mikuláš v MŠ

          • Dňa 2. 12. 2022 našu škôlku navštívilo Divadlo Zábavka s predstavením O ANJELOVI A ČERTOVI, v ktorom sa anjel Rafael rozhodol konať dobré skutky, aby ho čert Teofil nezobral so sebou do pekla. Anjelovi sa s pomocou detí podarilo nadobudnúť dobré vlastnosti a tým zachrániť Vianoce pre všetkých. Spoločne deti učili, že nesmú klamať, nadávať, ohovárať, biť sa, a to nie len počas jedného dňa, ale celý rok. Počas predstavenia odznela aj krásna myšlienka: Ukážem Vám zázrak- aj ty, aj ty, aj ty, aj pani učiteľky, každý z nás je zázrak. Na záver prišiel sv. MIKULÁŠ. Všetky triedy mali pre neho pripravenú krásnu básničku a pesničku. Každé dieťa dostalo za odmenu mikulášsky balíček.

          • Oznam

          • Od 24. 11. 2022 do 2. 12. 2022 budú deti z elokovaného pracoviska Dobrá navštevovať MŠ na ulici Braneckého z dôvodu chorobnosti zamestnancov (3 zo 4 sú PN). Prevádzka elokovaného pracoviska Dobrá bude v tých dňoch prerušená.

          • Folklórny súbor Teplanček

          • Dňa 27. 11. 2022 pri príležitosti rozsvietenia prvej adventnej sviečky v Trenčianskych Tepliciach na adventných trhoch vystúpil v krátkom programe aj folklórny súbor Teplanček. Deti svojím spevom a tancom vyčarovali úsmev každému naokolo.

          • Výlet s víťazmi do Cemmacu

          • Dňa 25. 11. 2022 sme navštívili s deťmi cementáreň Cemmac v Hornom Sŕní. Zapojili sme sa od septembra do 3 výtvarných súťaží, v tejto sme boli aj úspešní. Víťazi sú:

            Natálka Janišová z triedy Lienky,

            Ninka Štefanková z triedy Včielky,

            Lacko Žáčik z triedy Mravčeky

            a Sonička Líšková z triedy Kvietky.

            Víťazom srdečne blahoželáme. Deti žiaľ boli choré, a preto sme išli na výlet iba s Natálkou a Soničkou. Videli sme priestory vnútri v cementárni, vysvetľovali nám, ako vzniká cement, aký je postup práce, mohli sme si poobzerať jednotlivé priestory. Potom nás autobus zaviezol do kultúrneho domu v Hornom Sŕní, kde pre nás pripravili občerstvenie, krátky kultúrny program (vystúpenie detí zo Zuš-ky) a slávnostné vyhlásenie víťazov. Víťazné výtvarné práce použili v kalendári. Deti vyhrali výtvarný materiál, náčrtník, štetec, vodové farby, kalendáre stolové aj nástenný kalendár a deti na prvom mieste aj encyklopédiu o Zemi. Tešíme sa, že sme mali pekný výlet a že deti takto krásne reprezentujú našu materskú školu.

          • Vynovená MŠ

          • Do MŠ sme nakúpili didaktické nálepky na schody, vďaka ktorým sa deti učia farby, čísla, zvieratká, sčítavať, odčítavať a skloňovať (5 ovečiek na fialovom schode). Na okná sme zakúpili nálepky s činnosťami detí, ktoré robia v MŠ (maľovanie, počítanie, cvičenie, objavovanie, kreslenie, kolobežkovanie, hranie,... ). Veríme, že sa deťom budú páčiť a že budú hravou formou získavať nové vedomosti.