• Náš DFS „TEPLANČEK“

          •      

            Tento šk. rok ukončí svoje pôsobenie v detskom folklórnom súbore „Teplanček“ väčšina detí. (Odchádzajú učiť sa do ZŠ.) Ale samozrejme budem veľmi rada, keď i ako už prváčikovia sa zúčastnia nácvikov a vypomôžu pri vystúpeniach.

                   Chcem im poďakovať a veľmi ich pochváliť za každé vystupovanie a reprezentáciu našej MŠ, obce.

                 Veľká vďaka patrí rodičom, „mojim folklóristom“, za úžasnú spoluprácu, povzbudivé slová ocenenia mojej práce. Veľmi si to vážim.

                 Veľká vďaka patrí našim harmonikárom- p. Demčík a p. Arpáš.

            Kde sme vystupovali v šk. roku 2023/2024:

            • „Hody“ v Trenčianskej Teplej

            • „Vianočná akadémia“ v Spojenej škole v Trenčianskej Teplej

            • „Vianočné trhy“ v ZŠ/ OÚ Tr. Teplá

            • „Vianočné posedenie“ pre dôchodcov v PZ Tr. Teplá

            • „Vianočné trhy – tvorivé aktivity“ – Dobrí Dobrania, stará škola v Dobrej

            • „Veľkonočné trhy“- PZ v Trenčianskej Teplej

            • „Výročná schôdza ZŤP“ – PZ v Trenčianskej Teplej

            Naše aktivity v šk. Roku ukončíme v Trenč. Tepliciach na „Folklórnom stretnutí troch generácií“ 25. 05. 2024.

                 Otvárame sobotný program s ľudovým súborom „Teplanka“.

                 Srdečne Vás pozývam, príďte nás podporiť.

             

                                                                                                                                      Vedúca DFS p. uč. I. Rindáková

          • Strašidlá na hrade- bábkové divadlo Marcello

          • Vo štvrtok 21. 3. 2024 našu materskú školu navštívilo bábkové divadlo Marcello so svojím predstavením "Strašidlá na hrade". Predstavením deti previedol dráčik Vendelín. K princeznej do hradu sa nasťahoval pirát prezlečený za strašidlo. No v hrade chcel bývať sám, a tak potreboval vystrašiť princeznú a vyhnať ju z hradu. Princeznej však pomohol odvážny gašparko a spolu s deťmi zachránili princeznin hrad. Deti sa s nadšením zapájali do celého predstavenia a na záver ho odmenili veľkým potleskom.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 4. až 15.marca sa naši predškoláci zúčastnili plaveckého výcviku v Trenčíne, pod záštitou súkromnej plaveckej školy RoSa. Deti sa naučili správne dýchať pod vodou, potápať, v splývať pomocou dosky, udržať sa na vode. Najviac im robilo radosť šantenie vo vode a samotná cesta autobusom. Celé dva týždne sme si užili, za čo plaveckej škole ďakujeme. Taktiež ďakujeme za bezpečnú prepravu spoločnosti BIS BUS.

          • Zápis do MŠ na školský rok 2024/2025

          • Podmienky prijímania detí na predprimárne

             vzdelávanie pre školský rok 2024/2025

             

            Zápis detí do materskej školy na školský rok 2024/2025 bude v dňoch od 01. 05. 2024 do 17. 05. 2024.

             

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy upravuje § 59  zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“)    a vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole v znení neskorších predpisov.

            Na predprimárne vzdelávanie do materskej školy sa prijíma dieťa od troch rokov, výnimočne možno prijať    aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú preň vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné podmienky, a ak má dieťa osvojené základné hygienické a seba obslužné návyky.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma dieťa, ktoré do 31. augusta 2024 dosiahne päť rokov veku, a pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné. Od školského roku 2024/2025 vzniká právny nárok na prijatie do materskej školy pre dieťa vo veku 4 rokov.

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy je limitované kapacitnými možnosťami materskej školy.

            Zákonný zástupca dieťaťa spolu so žiadosťou predkladá aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj  o povinnom očkovaní dieťaťa a písomné vyhlásenie o zasielaní písomnosti.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami (ŠVVP), zákonný zástupca k žiadosti predloží:

            - potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast,

            - vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,

            - odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast  na prijatie dieťaťa do materskej školy.

            Zákonný zástupca dieťaťa so ŠVVP, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,  môže kmeňovú materskú školu písomne požiadať o individuálne vzdelávanie dieťaťa, prílohou k žiadosti je písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast.

          • Karneval

          • Dňa 1. 2. 2024 sme si v požiarnej zbrojnici užili vytúžený karneval. Deti nás opäť prekvapili svojimi maskami a spoločne sme sa preniesli do sveta superhrdinov, rozprávok, zábavy a tanca. O hudobný program sa postaral Ujo Viktor, ktorý nám spestril karneval svojimi pesničkami. Každé dieťa malo krásnu masku, preto si zaslúžili odmenu všetky deti.  Rodičia aj deti sa mohli občerstviť kávou, čajom a sladkým donutom.  Ďakujeme fotografovi Michalovi Krupovi za profesionálne fotky.

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom, že prevádzka Materskej školy, J. Braneckého 129/13, Trenčianska Teplá bude od 27. 12. 2023 (vrátane) do 5. 1. 2024 (vrátane) z dôvodu nízkeho počtu prihlásených detí prerušená. Prevádzka bude obnovená 8. 1. 2024. 

            Prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov.

          • Oznam pre rodičov

          • Milí rodičia, od 8.januára 2024 bude fungovať odhlasovanie a prihlasovanie stravy (desiata, obed, olovrant) cez EduPage, za čo ďakujeme vedúcemu školskej jedálne ZŠ, nakoľko nám prístup umožnil skôr.

            MŠ Dobrá bude fungovať ako doteraz, čiže strava v MŠ Dobrá. V prípade, že deti a učitelia z MŠ Dobrá, budú cez prázdniny prihlásené v MŠ Trenčianska Teplá, taktiež bude strava fungovať cez EduPage, nakoľko si Vás vedúci dokáže do systému potiahnuť.

            Od 1. januára 2024 budú oznamy, ospravedlnenia, fotografie fungovať už len cez EduPage. Pani učiteľky od 1.januára 2024 odchádzajú z Messenger / email skupín a je na Vás, či si skupiny ako rodičia ponecháte alebo skupinu opustíte.

            Prosíme Vás, aby ste nám akékoľvek zmeny nahlásili (zmena priezviska, adresa, nefunkčnosť EduPage stránky). Zároveň Vás prosíme, aby ste "úradovali" v pracovných dňoch a časoch (od Po- Pia, 6:00-16:00), tým sa budeme vzájomne rešpektovať a vážiť si "Náš i Váš" súkromný čas.

            Ďakujeme za trpezlivosť pri zdokonaľovaní EduPage stránky. V prípade akýchkoľvek otázok alebo pomoci poproste pani učiteľky na triede. V prílohe posielame informácie o odhlasovaní stravy, ktoré Vám vedúci šk.jedálne dal na začiatku školského roka.

            Ďakujeme

          • Vianočná hviezdička

          • Materské školy mikroregioónu Teplička každoročne usporiadajú v predvianočnom období súťaž pod názvom Vianočná hviezdička. Tento rok súťaž s vianočnou tematikou pripravovala dňa 8. 12. 2023 Materská škola Trenčianske Teplice. Vystupovali tu deti z MŠ Trenčianska Teplá, MŠ Dolná Poruba, MŠ Trenčianske Teplice a MŠ Omšenie. 

            Všetky spevácke výkony detí boli odmenené krásnymi darčekmi a občerstvením. 

            Ďakujeme deťom a aj pani učiteľkám za krásnu reprezentáciu našej materskej školy.