• Marec mesiac kníh- Návšteva obecnej knižnice

          • V mesiaci marec deti z tried Lienky a Motýliky navštívili obecnú knižnicu v Trenčianskej Teplej. Práve tento mesiac je známy ako mesiac KNIHY. 

            Naše deti majú ku knižkám veľmi blízko každý deň, a preto sme sa rozhodli navštíviť aj obecnú knižnicu, kde nás privítali pracovníci knižnice. Zoznámili deti s priestormi knižnice, s ukladaním a požičiavaním knižiek, v detskom oddelení si deti mohli vybrať a listovať v rozprávkových knihách, encyklopédiách, vyjadrovali svoje pocity z čítania a s nadšením sa pýtali na všetko čo ich zaujímalo.  Deti odchádzali spokojné, plné nových zážitkov a ako darček dostali sladkú odmenu a omalovánky. 

          • EKO- DIVADIELKO MALÝ PRINC

          • Pondelok 28. 3. 2022 sme začali veselo s divadielkom, ktoré bolo  inšpirované  príbehom od Antoine de Saint-Exupéryho. Malý princ nás oboznámil so separovaním a recyklovaním odpadu. Divadielko bolo oživené veselými piesňami s témou recyklovania a na záver si deti vyskúšali, či dokážu odpad správne triediť, za čo dostali od Malého princa diplom.

          • Plavecký kurz

          • Od 15. 3. 2022 do 25. 3. 2022 sa naši predškoláci zúčastnili plaveckého kurzu na krytej plavárni v Trenčíne.

            Prostredníctvom hier vo vode si osvojili základné plavecké zručnosti - skok do vody, vznášanie, splývanie, ponáranie, orientáciu pod vodou, správne dýchanie.

            Deti si z plaveckého kurzu odniesli nielen veľa pekných zážitkov, ale aj pozitívny vzťah k pohybu. Ako odmenu dostali všetky deti MOKRÉ VYSVEDČENIE. Ďakujeme profesionálnym inštruktorom z plaveckého klubu Rosa v Trenčíne za perfektný prístup k deťom. :) 

          • OCEANÁRIUM

          • Dňa 28.2.2022 našu materskú školu navštívilo mobilné oceanárium, ktoré zobralo deti na mimoriadnu cestu do najvzdialenejších a najkrajších kútov oceánu. Deti sa ponorili do sveta zvierat, ktoré im v podmorskom svete odhalili  vedomosti o oceáne. Pre deti to bol ohromujúci zážitok, s nadšením všetko pozorovali a odniesli si  veľa nových zážitkov. :)